Sales Manager Agri

Gezocht: Pionier met liefde voor hutspot!


Koppert Biological Systems is internationaal marktleider op het gebied van biologische gewasbescherming en natuurlijke bestuiving. Koppert ontwikkelt duurzame oplossingen voor telers in diverse sectoren. Natuurlijke vijanden, micro-organismen en biostimulanten zorgen voor een gewas dat gezond, weerbaar en vitaal is, zowel bovengronds als in de wortel.

Daarnaast levert Koppert hommels voor de natuurlijke bestuiving van gewassen. Met dit alles biedt Koppert voor klanten een sterk alternatief naast chemische gewasbescherming.

Op dit moment heeft Koppert NL circa 380 mensen in dienst. Wereldwijd heeft Koppert 25 dochterondernemingen op vrijwel alle continenten. Met circa 1200 medewerkers wereldwijd zetten wij ons elke dag in om onze visie op de kaart te zetten: Koppert, Partners With Nature.

Eerste stappen op de agri-markt:

Koppert is veelal bekend en gekend binnen de Horti-markt. Koppert weet dat haar duurzame oplossingen ook binnen de agri-markt succesvol zijn. Koppert gaat daarom de commerciële kansen binnen de agri-markt wereldwijd verder uitbouwen. In Brazilië en binnen enkele Europese landen zijn inmiddels eerste succesvolle stappen gezet. De ambitie is om nu ook in Nederland/België een steady organisatie neer te zetten die binnenkort floreert. Om hier aan bij te dragen zoeken wij een talentvolle Sales Manager Agri!

Jij hebt een cruciale rol!

Als Sales Manager Agri vervul je de rol van pionier in de (voor Koppert) nieuwe agri-markt. Je bent verantwoordelijk voor het realiseren van onze commerciële ambities ten aanzien van onze klanten (gangbare en biologische akkerbouw) en ons netwerk van agenten en distribiteurs. Dit doe je zowel in Nederlands als in België. Je zoekt akkerbouwers en vollegrond telers op om hen bij te staan in het optimaliseren van hun teelt door de inzet van de producten van Koppert. Aangezien de verstrekking van deze producten veelal gebeurt via distributeurs, werk je veel met hen samen en borg je een goed inkoop- en verkoopproces. Je bent een belangrijke adviseur voor de klant en brengt meerwaarde door jouw kennis over innovaties/onderzoeken/ervaringen ten aanzien van biologische gewasbescherming. Je onderzoekt het marktpotentieel en bouwt een sterk netwerk op. Naast relatiebeheer, richt jij je ook op nieuwe accounts. Ook vertegenwoordig je Koppert tijdens marketingactiviteiten extern.

Intern bouw je mee aan de nieuwe agri-organisatie en inspireer je collega’s met jouw visie en ideeën. Door jouw kennis en ervaring binnen de argri-markt, ben je een leermeester voor anderen binnen Koppert. Op de langere termijn is het waarschijnlijk dat er een internationale business unit agri wordt gecreëerd die grensoverschrijdend de krachten bundelt en de agri-markt verovert. Je bent manager van je eigen succes om hier jouw rol en positie in te pakken.

Jouw kennis & ervaring

Je hebt een afgeronde opleiding Commerciële Economie/Agribusiness. Je bent een sterke persoonlijkheid met een absolute pioniersgeest. Door creativiteit en doortastendheid weet je de aansluiting bij de agri-markt goed en snel op de kaart te zetten. Een breed netwerk binnen de Agri-markt is hiervoor belangrijk. Je kent de belangrijkste spelers en weet hun wensen en behoeften goed in kaart te brengen. Aangezien de rol van distributeurs groot is, ben je goed op de hoogte van hun handelswijze. Door jouw sterke commerciële, communicatieve en empathische vaardigheden, kan je succesvol schakelen met klanten en collega’s. Dit resulteert in langdurige vruchtbare samenwerkingen en groei. Je voelt je thuis in een rol waarin gebouwd moet worden en hebt het vermogen om conceptueel te denken over de agri-organisatie van de toekomst. Tevens wil jij letterlijk met de voeten de klei in en krijg je energie van klantbezoeken. Aangezien we starten met de markten ‘aardappelen, uien en wortels’ is een voorliefde voor Hutspot zeker handig!


Wij bieden jou:

Een dynamische pioniersrol waar kansen liggen voor succes op de korte en lange termijn. Dit binnen een succesvol en snelgroeiend internationaal bedrijf waarin een ambitieus team aan de weg timmert om een nieuwe markt te betreden. Uiteraard verschaffen wij goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden.

Daarnaast: je komt te werken bij een goede werkgever die zich inzet voor duurzaamheid. Koppert is een familiebedrijf waar een informele, sociale en collegiale werksfeer heerst. Wij zijn nauw betrokken bij alles wat er binnen en rondom ons bedrijf gebeurt en zoeken constant naar verbetering. Dit samen zorgt ervoor dat wij een voortrekkersrol hebben op de internationale markt in biologische gewasbescherming.

Word jij onze nieuwe collega?

Solliciteer via de 'solliciteer button' en stuur ons jouw cv en motivatie!


Voor vragen of informatie:

Kim van der Knaap, HR Business Partner, 010-5141300.

Kijk voor meer informatie op de website www.koppert.nl.

Of bekijk ons op YouTube.


Deze vacature betreft een fulltime functie.

Gepubliceerd
03-10-2017
Standplaats
Berkel en Rodenrijs
Opleidingsniveau
HBO
Salaris
Trefwoorden
Sales Management, Business Development, Akkerbouw, Agri
Branche
Landbouw / Bosbouw / Visserij
Provincie
Nederland
Trefwoorden
Sales Management, Business Development, Akkerbouw, Agri