Productieleider Microbiologie

Productieleider Microbiologie

Weet jij hoeveel verschillende soorten technieken ten grondslag liggen aan de productie en opslag van onze biologische gewasbescherming? Wil jij medeverantwoordelijk zijn voor het produceren van bio pesticiden en biostimulanten op basis van micro-organismen en natuurlijke producten? Kom werken bij Koppert Biological Systems in de functie van:

Productieleider Microbiologie
Omgeving Rotterdam, Berkel en Rodenrijs, fulltime (40 uur per week)

Jij hebt een cruciale rol!
Op basis van de verkoopplanning van onze microbiologische producten maak je een productieplan en zorg je voor de beschikbaarheid van alle (productie-) middelen. Je stuurt een team aan van 7 vakbekwame collega’s die door jouw heldere manier van communiceren en werken, precies weten wat hen te doen staat. Je stuurt op realisatie van de planning in de tijd die daar voor staat, je zorgt dat producten voldoen aan de kwaliteitseisen en je maakt dat de kosten conform de eisen zijn. Samen met het hoofd Process engineering & Control houd je het productieapparaat in perfecte staat. Je rapporteert over het verloop van de werkzaamheden en de resultaten aan de Business Unit Manager Microbiologie. Met de collega’s van R&D heb je nauw contact over de nieuwe en verbeterde productieprotocollen en recepturen. Met continue verbetersystemen is een start gemaakt. Het is de opdracht om dit verder uit te bouwen.

Prestaties kunnen alleen geleverd worden met een getalenteerd en gemotiveerd team. Jouw aandacht gaat daarom naar het ontwikkelen van het potentieel binnen jouw team. Om goed te weten wat binnen het team en op de werkvloer speelt, ben je ondanks je rol als productieleider wel ‘one of the guys’. Je bent hands-on en werkt mee indien nodig. Zo zit je dicht op het team en ben je volledig op de hoogte van de processen en werkwijzen op de afdeling.

Jouw kennis & ervaring:
 • HBO in een aan de procestechnologie gerelateerde richting met enkele jaren werkervaring;
 • Ervaring met microbiële fermentatie is een pré;
 • Je bent resultaatgericht, werkt systematisch, je bent een doener en een getalenteerde organisator;
 • Je bent een voorbeeld voor je team, je stelt heldere doelen en je daagt je teamleden uit op de wijze van samen werken en uitvoering, zij voelen zich door jou ondersteund;
 • Je verlegt grenzen daar waar het gaat om kosten en kwaliteit;
 • Pieken in de productie kunnen maken dat je soms onregelmatig moet werken (reikwijdte tussen 6:00 en 22:00 uur voor nu).

Heb je een afgeronde opleiding op MBO niveau, met bovengenoemde competenties en ruime gerelateerde werkervaring? Ook dan nodigen we je uit om te reageren.

Afdeling Productie Microbiologie.
De Business Unit Microbiology, ontwikkelt en produceert bio pesticiden en biostimulanten op basis van micro-organismen en/of natuurlijke producten (plantenextracten, enzymen, metabolieten). Er zijn binnen deze business unit in Nederland vijf sub-afdelingen, namelijk R&D - Process & Product Development, R&D - Agronomic Development, Process engineering & Control, QA/QC en Productie. Bij deze business unit werken circa 30 medewerkers. De Productie afdeling produceert met geavanceerde fermentatie technieken op basis van strikte protocollen. Binnen de eigen Business Unit werkt zij daartoe nauw samen met afdelingen Process & Product Development, QA/QC en Process Engineering & Control om productieprocessen en productie installaties te ontwikkelen en continu te verbeteren. Je werkt nauw samen met de zeven productiemedewerkers en collega’s van andere afdelingen.

Wij bieden jou:
 • Een passend salaris;
 • Jaarcontract met uitzicht op een vaste aanstelling;
 • Voordelige pensioensregeling;
 • 25 vakantiedagen en 3 atv-dagen per jaar op basis van een fulltime werkweek;
 • Doorgroeimogelijkheden en opleidingsmogelijkheden.
Maar bovenal: Je werkt bij een goede werkgever die zich inzet voor duurzaamheid. Er heerst een informele, sociale en collegiale werksfeer. We zijn een familiebedrijf. Wij zijn nauw betrokken bij alles wat er binnen en rondom ons bedrijf gebeurt en zoeken constant naar verbetering. Dit samen zorgt ervoor dat wij een voortrekkersrol hebben op de (internationale) markt in biologische gewasbestrijding.

Word jij onze nieuwe Productieleider?
Solliciteer via de ‘Solliciteer’ button en laat jouw Cv en motivatie bij ons achter!

Meer informatie?
Neem contact op met Kim van der Knaap, HR adviseur op 010 514 1300.
Of bekijk ons op YouTube.

Een persoonlijkheidsvragenlijst maakt deel uit van de werving en selectieprocedure.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.


Deze vacature betreft een fulltime functie.

Gepubliceerd
02-01-2019
Standplaats
Berkel en Rodenrijs
Opleidingsniveau
HBO
Salaris
Een passend salaris
Trefwoorden
.
Branche
Landbouw / Bosbouw / Visserij
Provincie
Zuid-Holland
Trefwoorden
.