Medewerker Customer Service Export

Heb jij ervaring met customer service en kennis van export en staat de klant bij jou centraal? Streef jij continu naar een betere klantbeleving? Dan is deze functie voor jou!

Voor onze afdeling Customer Service zoeken we een ervaren:

Medewerker Customer Service Export

40 uur per week, Berkel en Rodenrijs, omgeving Rotterdam


Jij vertegenwoordigt ons bedrijf

In de functie van Medewerker Customer Service Export vertegenwoordig jij Koppert. Jij bent verantwoordelijk voor het exporteren van onze producten naar de klanten in het buitenland. Je hebt intensief contact met onze klanten en expediteurs en staat continu in contact met Sales en Supply Chain. Omdat je werkt met levend materiaal met beperkte houdbaarheid, is de druk om de zendingen op tijd te verzenden extra groot.

Voor de verwerking van de zendingen draag je zorg evenals voor het opmaken van de benodigde export documenten, waaronder documenten van de Nederlandse Voedsel – en Warenautoriteit en Kamer van Koophandel. Een ander onderdeel van de functie is het afstemmen van transport met de expediteurs.

Je past de actuele wet- en regelgeving omtrent export en Incoterms correct toe. Je verwerkt de administratieve processen en stemt continue af met de klant zodat de klant de juiste klantbeleving ervaart. De afdeling zal in de nabije toekomst gaan werken in vroege en late shifts om zodoende onze wereldwijde klanten beter te kunnen bedienen.


Klantgericht en energiek

Herken jij jezelf in het volgende profiel, dan word je uitgenodigd om te reageren:

  • HBO denk- en werkniveau
  • Ca. 5 jaar ervaring in een vergelijkbare functie
  • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal. Een eventuele aanvullende taal is een pré.
  • Bereid om te werken in vroege of late dienst (tussen ca. 6.00 en 20.00 uur) en op feestdagen.

Verder ben je sterk klantgericht en heb je goede contactuele eigenschappen. Je houdt ervan om onder druk te werken en te presteren, daarvan krijg jij energie. Accuratesse is essentieel en behoort bij jouw vaardigheden. Problemen zie jij als uitdagingen en benader je oplossingsgericht. Je bent een echte teamplayer, hebt een “can do” mentaliteit, bent servicegericht en hebt geen 9 tot 5 mentaliteit.


Customer Service

Customer Service heeft een sterke betrokkenheid bij onze klanten, waarmee we dagelijks in contact staan. Daarnaast hebben wij regelmatig contact met onze expediteurs, transportbedrijven, NVWA en de KvK met betrekking tot afstemming voor de export zending van onze klanten. De afdeling draagt zorg voor de juiste orderverwerking in de Supply chain voor verzending naar het buitenland.


Wat bieden wij

  • Werken in een leuk en dynamisch team
  • Een internationale en groeiende organisatie
  • Mogelijkheid om jezelf verder te ontwikkelen zoals deelnemen aan trainingen en cursussen

Maar bovenal: Je komt te werken bij een goede werkgever die zich inzet voor duurzaamheid. Er heerst een informele, sociale en collegiale werksfeer. We zijn een familiebedrijf. Wij zijn nauw betrokken bij alles wat er binnen en rondom ons bedrijf gebeurt en zoeken constant naar verbetering. Dit samen zorgt ervoor dat wij een voortrekkersrol hebben op de (internationale) markt in biologische gewasbestrijding.


Jouw sollicitatie

Is deze uitdagende functie iets voor jou? Upload je motivatie en CV hier t.a.v. Annelies van der Maarl, HR adviseur.

Een persoonlijkheidsvragenlijst maakt deel uit van de werving en selectieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie is niet gewenst.


Deze vacature betreft een fulltime functie.

Gepubliceerd
15-06-2017
Standplaats
Berkel en Rodenrijs
Opleidingsniveau
HBO
Salaris
Tussen de €2600,- en €3100,- bruto per maand op basis van een fulltime werkweek
Trefwoorden
Customer Service, Export
Branche
Landbouw / Bosbouw / Visserij
Provincie
Zuid-Holland
Trefwoorden
Customer Service, Export