Manager Arbo Veiligheid en Milieu

Ben je een gecertificeerd Hogere Veiligheidskundige die de regie neemt en werkomstandigheden en de veiligheidscultuur naar een hoger plan kan brengen? Dan zijn we op zoek naar jou!
Voor de afdeling Arbo, veiligheid en milieu zoeken we een:

Manager Arbo Veiligheid en Milieu

Berkel en Rodenrijs, omgeving Rotterdam, fulltime (40 uur per week).

Jij hebt een cruciale rol!

Als manager Arbo Veiligheid en Milieu geef je leiding aan een enthousiast team van professionals (2 personen). Je stelt prioriteiten en je bent verantwoordelijk voor hetgeen gebeurt in het kader van Arbo, milieu en veiligheid binnen Koppert in Berkel en Rodenrijs. Je neemt het voortouw bij het voorbereiden van meerjarenbeleid en het opstellen van arbo- en milieuplannen. Jouw expertise breng je in bij nieuwbouw- en wijzigingsprojecten en je definieert en organiseert activiteiten voor leidinggevenden en leden van het bouwteam waardoor wordt voldaan aan alle wettelijke eisen en voorschriften. Een en ander resulteert in een prettige en veilige werkomgeving. Je stelt risicoanalyses op en toetst plannen aan vergunningen/wet- en/of regelgeving. Implementaties zijn in lijn met het beleid, voorschriften en procedures. Je begeleidt audits en inspecties en ziet er op toe dat actiepunten die daaruit voortkomen worden opgevolgd. Je bent het aanspreekpunt voor inspecteurs en overheden.

Jouw kennis & ervaring:

Herken je jezelf in het onderstaand profiel, dan nodigen we je uit te reageren:

  • Je bent een gecertificeerd Hoger Veiligheidsdeskundige;
  • Je hebt minimaal 10 jaar werkervaring;
  • Je bent zowel zelfstandig als een teamspeler;
  • Je bent een inspirator en kunt op een motiverende wijze mensen aansturen en leidinggeven;
  • Je bent in staat om nieuwe situaties snel te analyseren en passende maatregelen te nemen;
  • Je bent goed in staat overzicht te houden;
  • Je werkt nauwkeurig en planmatig/procedureel.

Afdeling Arbo Veiligheid en Milieu

Momenteel werken op de afdeling 2 collega’s. AV&M is onderdeel van de portefeuille van de HR manager. De afgelopen maanden is geïnvesteerd in het opnieuw opzetten en het herpositioneren van de afdeling. Het accent van beleid en werkzaamheden zal de komende jaren liggen op het geven aan voorlichting en overdragen van kennis in nauwe samenwerking met het management. Doel en missie is dat alle medewerkers en derden iedere dag gezond en veilig weer naar huis kunnen, en duurzaam inzetbaar blijven. Het goed inzetten en organiseren van bestaande kennis, gebruiken van beschikbare capaciteit en bestaande processen en voorzieningen, zal hieraan bijdragen. Arbo en Veiligheid bij Koppert had een nieuwe impuls nodig. Zo is gestart met het aanbieden van periodieke thema’s en activiteiten en is het uitvoeren van de RI&E en het ARBO overleg in een nieuw jasje gestoken. Hierdoor sluit AV&M beter aan bij de business. AV&M levert een belangrijke bijdrage aan duurzame inzetbaarheid als HR gerelateerd thema voor de komende jaren. De manager zal het interne netwerk van A&V stakeholders, waaronder managers, medewerkers gaan inzetten, maar ook het netwerk van externe specialisten.

Wat bieden wij

Je komt te werken bij een werkgever die zich inzet voor duurzaamheid. We zijn een familiebedrijf waar een informele, sociale en collegiale werksfeer heerst. Wij zijn nauw betrokken bij alles wat er binnen en rondom ons bedrijf gebeurt en zoeken constant naar verbetering. Dit samen zorgt ervoor dat wij een voortrekkersrol hebben op de internationale markt in biologische gewasbestrijding. Wij bieden een marktconform maandsalaris en passende secundaire arbeidsvoorwaarden.

Koppert, een succesvol familiebedrijf

Koppert Biological Systems is internationaal marktleider op het gebied van biologische gewasbescherming en natuurlijke bestuiving. Koppert ontwikkelt duurzame oplossingen voor telers in diverse sectoren. Natuurlijke vijanden, micro-organismen en biostimulanten zorgen voor een gewas dat gezond, weerbaar en vitaal is, zowel bovengronds als in de wortel. Daarnaast leveren wij hommels voor de natuurlijke bestuiving van gewassen. Met dit alles bieden wij voor onze klanten een sterk alternatief naast chemische gewasbescherming.

Bij Koppert werken in Nederland ca. 450 werknemers. Het hoofdkantoor is gevestigd in Berkel en Rodenrijs (nabij Rotterdam, Den Haag en Zoetermeer) en goed te bereiken met het openbaar vervoer. Wereldwijd heeft Koppert 25 dochterondernemingen op vrijwel alle continenten. Meer informatie? Bekijk onze website www.koppert.nl.

Word jij onze nieuwe Manager Arbo Veilighied en Milieu?

Ben jij geïnteresseerd in deze functie? Upload je CV en motivatie.

Ken jij iemand die op zoek is naar een leuke functie, deel deze vacature met je netwerk!

Meer informatie?

Neem contact op met Tahmina Shaker, Recruiter, op 010-5141309.

Of bekijk ons op YouTube.

Een persoonlijkheidsvragenlijst maakt deel uit van de werving en selectieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

 


Deze vacature betreft een fulltime functie.

Gepubliceerd
28-11-2018
Standplaats
Berkel en Rodenrijs
Opleidingsniveau
HBO
Salaris
Trefwoorden
Arbo- veiligheid- milieu-manager
Branche
Landbouw / Bosbouw / Visserij
Provincie
Zuid-Holland
Trefwoorden
Arbo- veiligheid- milieu-manager