Improvement Specialist/ Teeltspecialist

Zie jij een uitdaging in het verbeteren van kweekprocessen?


Verbeter en ontwikkel kweekmethodes als Improvement specialist/ Teeltspecialist bij Koppert Biological Systems in Berkel en Rodenrijs, de internationale marktleider in biologische gewasbescherming.


Improvement Specialist/ Teeltspecialist
Omgeving Rotterdam, Berkel en Rodenrijs, fulltime (40 uur per week)


Jij hebt een cruciale rol!
In de functie van Improvement specialist /Teeltspecialist bewaak je de kwaliteit van de kweek van onze bestrijders, draag je bij aan het verbeteren van de huidige kweeksystemen van insecten en het ontwikkelen van nieuwe kweekmethodes. Jouw uiteindelijke doel is te zorgen voor een goede kweek van insecten, zodat onze kweekrendementen worden verhoogd en de leverzekerheid is gegarandeerd.


Hoe ga je onze huidige kweeksystemen verbeteren?

Aan de hand van analyses van rendementen en kweekproblemen beoordeel je welke kweken verbeterd zouden moeten worden.

Je past de technieken van lean/six sigma toe om verliezen te reduceren en processen te optimaliseren. Je werkt hierin samen met collega’s van productie, techniek en/of R&D in een projectteam.

Als er problemen zijn met het rendement van een kweek ga je op zoek naar de oorzaak. Je gaat trouble shooten om tot een snelle oplossing te komen en de kweek weer op niveau te krijgen. Want de leverzekerheid mag niet in het gedrang komen!

Jij zorgt voor een goede balans tussen plant, plaag en bestrijder en adviseert je collega teeltspecialisten hierover.


Hoe ziet jouw dag eruit?

  • Je begint je dag meestal met een controlerondje door de kassen, samen met de chef. Je kijkt hoe de kwaliteit van de plaag, bestrijder en plant is en of er aanpassingen gedaan moeten worden. Denk bijvoorbeeld aan watergift, het inzetten van extra insecten, klimaat, etc.
  • Als er acute kweekproblemen ga je trouble shooten, je overlegt met de chef of productieleider en onderneemt actie.
  • Je hebt vergaderingen van de projectteams waar je deel van uitmaakt of leiding aan geeft. Dit betreft het verbeteren of vernieuwen van de kweeksystemen.
  • Momenteel zijn er ivm verhuizing en uitbreiding veel veranderingen. Ook hieraan draag jij je steentje bij door mee te denken over optimale kweekopstellingen, continuïteit van de kweken, etc.
  • Je zet waar nodig goede kweekregistraties op zodat je de resultaten kan monitoren.

Een leuk extraatje in deze rol: zo komt het ook voor dat je naar onze buitenlandse Koppert locaties mag reizen om jouw kennis over te dragen op plaatselijke kweken.


Jouw kennis & ervaring:
Het is vanzelfsprekend dat je als Improvement Specialist/ Teeltspecialist goed kan samenwerken en jouw kennis weet over te dragen. Jij bent immers de specialist! Ook spreek en schrijf je een goed woordje Nederlands en Engels. Maar wil je echt slagen in deze rol, dan vinden wij onderstaande bij jou terug:

  • HBO opleiding en werkervaring, bijvoorbeeld op het gebied van Agribusiness of Toegepaste Biologie. Ook praktische ingestelde academici met een agri-achtergrond worden uitgenodigd om te solliciteren.
  • Je bent sterk in het analyseren van processen en het methodisch benaderen en oplossen van problemen, bijvoorbeeld met behulp van lean six sigma methodieken en 5S TPM. Deze kennis combineer je met een praktische ‘hands on’ mentaliteit.

Daarnaast ben je oplossingsgericht en creatief. Je bent in staat om mensen te enthousiasmeren en mee te krijgen in veranderingen.


De afdeling Productie Insecten
De afdeling Productie Insecten bestaat uit 4 teeltspecialisten en 2 productieleiders die de productiemedewerkers aansturen. De afdeling wordt aangestuurd door het Hoofd Productie en heeft als doel het kweken van insecten waarbij de focus ligt op kosten, kwaliteit en leverzekerheid.


Wij bieden jou:

Een bruto maandsalaris tussen de €2900 en €3800,- op basis van een fulltime werkweek, afhankelijk van opleiding en ervaring.

28 vakantiedagen;Opleidingsmogelijkheden, bijvoorbeeld lean six sigma trainingen, klimaatopleiding.


Maar bovenal: Je komt te werken bij een goede werkgever die zich inzet voor een betere gezondheid van mens en planeet. Er heerst bij Koppert een informele, sociale en collegiale werksfeer. We zijn een familiebedrijf met een pioniersmentaliteit. Wanneer je laat zien wat je kan is er veel mogelijk! Wij zijn nauw betrokken bij alles wat er binnen en rondom ons bedrijf gebeurt en zoeken constant naar verbetering. Dit samen zorgt ervoor dat wij een voortrekkersrol hebben op de (internationale) markt in biologische gewasbescherming.


Koppert, een succesvol familiebedrijf
Koppert Biological Systems is internationaal marktleider op het gebied van biologische gewasbescherming en natuurlijke bestuiving. Koppert ontwikkelt duurzame oplossingen voor telers in diverse sectoren. Natuurlijke vijanden, micro-organismen en biostimulanten zorgen voor een gewas dat gezond, weerbaar en vitaal is, zowel bovengronds als in de wortel. Daarnaast leveren wij hommels voor de natuurlijke bestuiving van gewassen. Met dit alles bieden wij voor onze klanten een sterk alternatief naast chemische gewasbescherming. Bij Koppert werken in Nederland circa 400 werknemers. Het hoofdkantoor is gevestigd in Berkel en Rodenrijs (nabij Rotterdam, Den Haag en Zoetermeer) en goed te bereiken met het openbaar vervoer. Wereldwijd heeft Koppert 25 dochterondernemingen op vrijwel alle continenten.


Word jij onze nieuwe Teeltspecialist?
Solliciteer via de ‘Solliciteer’ button en laat jouw Cv en motivatie bij ons achter!


Meer informatie?
Kijk op onze website www.koppert.nl of bekijk ons op YouTube.
Of neem contact op met Annelies van der Maarl, HR adviseur op 010 51 40 487.

Een persoonlijkheidsvragenlijst maakt deel uit van de werving en selectieprocedure.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

 


Deze vacature betreft een fulltime functie.

Gepubliceerd
06-10-2017
Standplaats
Berkel en Rodenrijs
Opleidingsniveau
HBO
Salaris
Een bruto maandsalaris tussen de €2900,- en de €3800,- op basis van een fulltime werkweek
Trefwoorden
Teelt, teeltspecialist, bestrijders, biologie, insecten, continu verbeteren, lean six sigma, improvement, processen
Branche
Landbouw / Bosbouw / Visserij
Provincie
Zuid-Holland
Trefwoorden
Teelt, teeltspecialist, bestrijders, biologie, insecten, continu verbeteren, lean six sigma, improvement, processen